Ochi de Tigru, proprietati curative

Cu numele său unic și aspectul deosebit, nu este o piatră prețioasă usor de ignorat. Venerată din timpuri străvechi pentru energia sa protectoare și dinamică, adesea era folosită de către călători pentru abilitatea sa de a restaura și spori încrederea posesorilor.

Mineralul Ochi de tigru este o varietate de cuarț, care a suferit un proces metamorfic (proces de transformare care are loc la temperaturi și presiuni ridicate în scoarța pământului). Piatra pretioasa de culoare gălbuie cu variante de culoare până la roșcat brun. Fenomenul optic de sclipire (licărire) este produs de filamentele fine de amfiboli din masa cristalului. În perioada Evului Mediu se credea că mineralul posedă puteri magice, ferind de rele și vrăjitorie, din acest motiv  cavalerii l-au purtat la cruciade.

PROPRIETĂȚI CURATIVE

Se recomandă mai ales pentru tratarea bolilor psiho-somatice și dupa cum știm toate bolile își au rădăcina în sistemul nervos. Totodată, ajută la echilibrarea emoțiilor, a energiei sexuale în așa fel, încât cel care poartă această piatră să își poată tempera și canaliza mai bine energia.

În general se consideră că îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, elimină stresul, e un bun remediu împotriva insomniei și a altor dereglări de somn. Are un efect benefic în lupta cu depresiile, contribuie la stabilizarea tensiunii arteriale. E un remediu care scade depresia, încăpățânarea, somnolența si apatia.

Se oferă la aniversările  căsătoriei, aduce  noroc, energie, curaj, prosperitate, protectie.

PURIFICAREA CRISTALULUI

Poti folosi urmatoarele variante de purificare:

  1. Spala cristalul cu apa curenta. Tu decizi daca lasi jetul sa curga lin, ca un izvor, sau mai intens, ca o cascada, in functie de cum iti este firea: mai yin – linistita, calma, sau mai yang – energica, agitata.
  2. Lasa cristalul in sare cateva ore. Minim 4 ore.
  3. Poti tine cont si de fazele lunare, cel mai bine ar fi sa purifici cristalul intr-o perioada in care luna e in crestere sau chiar la Luna Plina sau in preajma zilei de luna plina, pentru a-i amplifica energizarea.
  4. Incarca-l cu energie solara. Atentie insa nu in razele directe ale soarelui.

 

Repeta purificarea periodic!

Este nevoie de acest ritual ori de cate ori simti ca protectia sa energetica a scazut. Acesta este de fapt rolul cristalului, de a absoarbe energiile negative a celului ce il poarta.

 

BRĂȚARA OCHI DE TIGRU

Despre brățarile care au în compoziție superba piatra se spune că fortifică puterea și eleganța. Toate aceste calități eliberează drumul de obstacole pentru a permite succesului să intre în propria viață. Nostalgia Bracelets îți oferă diverse bratari ce au in compozitia lor piatra Ochi de Tigru.

Leave a comment