CE GĂTIM ASTĂZI?” – O NOUĂ APLICAȚIE PENTRU GĂTIT

O inedită aplicație pentru gătit a fost lansată pe piață la începutul acestui an. Aplicația „ Ce gătim astăzi? ”, dezvoltată de către un IT-ist din București, oferă posibilitatea, printre altele, de a asculta rețeta în timp real și este singura aplicație de acest gen ce rulează pe cea mai recentă platformă Google apărută la acest moment.

 

Dacă ești părinte, mamă în special, știi cu siguranță cât este de dificil uneori să găsești idei și rețete noi pentru a găti cât mai diversificat și sănătos. Dacă îți place să petreci timp în bucătărie, gătitul relaxându-te, atunci cunoști cât de greu este să butonezi ecranul telefonului cu mâinile pline de aluat, ca să vezi continuarea rețetei. Dacă te-ai săturat de mâncărurile clasice și vrei să încerci ceva nou dar nu ai inspirație, sigur cauți ceva care să fie fix pe gustul tău. Dacă te-ai hotărât să gătești și ai plecat la cumpărături fără listă, știi cât este de greu să te învârți printre rafturi, încercând să îți aduci aminte ce trebuia să cumperi.
La toate acestea și la multe altele îți poate veni în ajutor aplicația – Ce gătim astăzi?.

 

 

Bogdan Dragostin, un profesionist în domeniul IT, cu peste 20 de ani experiență în domeniu în companii de top, a lansat această aplicație după 4 luni de muncă susținută, cu aproximativ 6 ore dedicate pe zi pentru programare.
„Ajutorul a venit din partea soției și mai ales din partea fiului meu de 10 ani. Practic din ideile lor s-a născut această aplicație.” spune Bogdan, cu mândrie în glas.

 

Cum te ajută aplicația
Aplicația „ Ce gătim astăzi? ” oferă un număr mare și variat de rețete, de la bine-cunoscutele mâncăruri românești până la rețete din bucătăria indiană sau chiar  mexicană, precum și rețete de post sau mâncăruri raw-vegan.
Aplicația te ajută prin a-ți recomanda anumite rețete de mâncare, în funcție de tipurile de mâncare selectate și îți poate oferi sugestii de rețete și idei noi, practic „învățând” ce anume îți place să mănânci.
De asemenea îți oferă posibilitatea de a-ți crea lista ta de cumpărături pornind de la o rețetă care îți place, adăugând în această lista ingredientele de care ai nevoie.

 

Zenovia Mihăiță – utilizator aplicație – „Opțiuni noi și foarte utile. Pot trimite foarte ușor rețetele prietenilor. Foarte bună ideea cu lista de cumpărături!”.

 

O altă facilitate a aplicației „ Ce gătim astăzi? ” este aceea de a asculta rețetele în timp ce gătești, nemaifiind astfel obligat să atingi ecranul telefonului.
Într-o versiune viitoare, aplicația va putea oferi și informații nutriționale pentru rețete și posibilitatea de a îți crea un meniu complet de dietă.
„Aplicația noastră vine, în primul rând, cu posibilitatea de a adăuga rețete direct din telefon/tabletă. Celelalte aplicații de pe piață nu permit acest lucru, ele având în spate un site pe care trebuie publicate aceste rețete pentru a fi vizibile în aplicație, ceea ce implică un volum de muncă suplimentar pentru utilizator. Utilizatorul are nevoie de ceva ușor și simplu și mai ales are nevoie de acces la rețete cât mai rapid cu putință.”, explică Bogdan Dragostin.

 

 

Marian Nedelcu – utilizator aplicație – „O aplicație ușor de accesat, cu foarte multe posibilități de a găti. Recomand!”.

 

Cum o instalezi
Aplicația este gratuită și o poți găsi pe Google Play –  Ce gătim astăzi?, sau accesând linkul:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.biba4net.cegatimazi .
Pentru subscripția Premium care îți permite să activezi anumite opțiuni ale acesteia și să înlături bannerele publicitare Google din aplicație, plătești suma modică de aproximativ 5 lei pe lună.
Aplicația are un design prietenos, simplu de înțeles și de utilizat și îți permite logarea cu numai două clickuri pe ecranul telefonului, folosind deja bine-cunoscutele sisteme de logare de la Google și Facebook sau sistemul clasic bazat pe email și parolă.

 

Bogdan Dragostin – „Suntem foarte deschiși la idei în privința dezvoltării și îmbunătățirii acestei aplicații, existând practic posibilitatea de a lăsa o „părere” direct din aplicație sau cu un simplu email pe adresa:  ce.gătim.astăzi@gmail.com . Absolut toate mesajele vor fi citite iar cele mai bune idei vor fi puse în aplicare.
De exemplu, vă pot spune că un utilizator a venit cu o propunere foarte bună, aceea de a-ți putea crea o rețetă folosind ingredientele pe care le ai disponibile în acel moment în frigider. Mi s-a părut o idee excelentă, care va fi implementată mai mult ca sigur în aplicație, cât mai curând.”

 

 

Aplicația „ Ce gătim astăzi? ” a avut o perioadă de prelansare în luna noiembrie 2020, pentru un număr limitat de 15 persoane care au dorit să testeze funcționalitățile și să descopere eventualele probleme apărute înainte de lansarea efectiva, de la începutul acestui an. În doar câteva zile, aplicația a câștigat deja încrederea unui număr de peste 200 de persoane.
În momentul acesta „ Ce gătim astăzi? ” este la prima versiune, dar este disponibilă și o nouă versiune, în testare, care repară din problemele întâmpinate de anumiți utilizatori.
Dacă dorești să testezi printre primii noile versiuni te poți înscrie în programul de Beta-tester în pagina de Google Playstore a aplicației.
„Sperăm ca aplicația să ajungă pe device-urile cât mai multor persoane dar mai ales sperăm să putem dezvolta această aplicație plecând de la nevoile de zi cu zi ale utilizatorilor, ținând cont de părerile lor și reușind astfel să le oferim cea mai rapidă, mai sigură și mai folositoare experiență pe care o pot avea.” transmite Bogdan Dragostin.

 

Dacă vrei să arunci o privire înainte să instalezi aplicația, o poți face aici:

Sursa: tolia.ro

Leave a comment

error: Continutul este protejat!