Se pregătesc de ce este mai rău? Spitalele suplimentează locuri la ATI pentru copii, după ce anul școlar a început

Mai mulți reprezentanți ai spitalelor din România se pregătesc ”de ce e mai rău”, după ce noul an școlar a început. Se așteaptă ca în următoarea perioadă numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus să fie într-o ușoară creștere.

Acum, spitalele se pregătesc de suplimentarea unor paturi pentru secțiile de Terapie Intensivă, după ce medicii se așteaptă ca numărul de infectări cu noul coronavirus să crească. Chiar dacă până în acest moment nu au existat situații grave la copii, medicii se pregătesc pentru un scenariu care ar putea fi greu de digerat.

De exemplu, Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, s-au pregătit cinci paturi cu aparatură nouă. În spitalul respectiv, trei copii sunt internați cu simptome ușoare. Medicii au pregătit și măști de oxigen pentru fizionomia celor mici. La secția de pediatrie sunt 30 de paturi pentru copii.

„Aceasta e o măscuţă de sugar, deşi îi e foarte greu să o accepte. Când vine jetul de oxigen, sunt foarte reticenţi. Sunt două mărimi diferite, mai sunt mărimile pentru adolescenţi, folosite şi pentru adulţi. Se pune după capul copilului şi se dă drumul la oxigen”, explică medicul pediatru cum ar funcţiona terapia intensivă pentru copii, arată Adevărul.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 692 de noi cazuri noi de infectare din 7331 de teste efectuate

Bilanț coronavirus România. În bilanțul din data de 14 septembrie, 692 de noi cazuri de Covid-19 au fost depistate în România din 7331 de teste prelucrate. Până ieri, 14 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 104.187 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

43.244 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.374 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până ieri, 4.185 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.134. Dintre acestea, 456 sunt internate la ATI.

Articolul Se pregătesc de ce este mai rău? Spitalele suplimentează locuri la ATI pentru copii, după ce anul școlar a început apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea