Se închide Vama Veche? Nelu Tătaru vorbește despre riscul iminent al unui focar de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj pentru toți românii. Este vorba despre vacanțele pe care aceștia și le-au programat la mare.

În ultimele două săptămâni, litoralul parcă a fost ”sugrumat” de oamenii care au venit să se relaxeze. Iar măsurile de siguranță nu au fost respectate – oamenii nu au păstrat distanța fizică de peste 1.5 metri și nici nu au purtat mască, având în vedere că se aflau în spațiu deschis, pe plajă. Dar în ultima perioadă au fost înregistrate creșteri mari de infectări cu noul coronavirus. Ieri, de exemplu, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 31 de persoane au decedat, fiind înregistrate aproape 400 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, Nelu Tătaru a transmis faptul că Vama Veche și alte zone ale litoralului ar putea să devină focare. Sunt așteptați foarte mulți turiști în următoarele trei luni de zile și nu trebuie gestionat neapărat orașul Constanța, cât ce se întâmplă în sezonul estival.

Avertismentul dat de Nelu Tătaru: ”E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare”

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare.

În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate.

Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase”, a declarat Nelu Tătaru, prezent la Constanța, arată Digi24.

Articolul Se închide Vama Veche? Nelu Tătaru vorbește despre riscul iminent al unui focar de coronavirus apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea