OMS, avertisment pentru populație: Coronavirusul, la fel ca gripa spaniolă, dispare vara și revine în septembrie și în octombrie

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății a transmis un nou mesaj către populație în legătură cu noul coronavirus.

Specialiștii transmit faptul că epidemia de coronavirus ar manifesta ”valuri” la fel precum gripa spaniolă. Virusul ar putea dispărea vara și să revină la toamnă, în septembrie și octombrie, arată g4media.ro. În viitorul apropiat, scenariul descris de cei de la OMS s-ar putea întâmpla. Iată ce transmite Ranieri Guerra, directorul adjunct al OMS.

Pandemia „se comportă așa cum am prezis, iar comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat exact precum COVID-19: a scăzut vara și s-a reluat cu înverșunare în septembrie și în octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val, spune Ranieri Guerra, director adjunct la Organizația Mondială a Sănătății.

Expert OMS: ”Mă uit la fapte și faptele spun că genomul virusului este în continuare același”

”Când virusul dispare din clinică, totul pare să se termine, dar nu este așa. (…) Nu intru în clasificări și definiții artificiale pe care le pot face colegii din diverse discipline. Mă uit la fapte și faptele spun că genomul virusului este în continuare același, iar faptele spun că tendința unei epidemii ca aceasta este previzibilă. Există un regres care coincide cu vara”, a mai spus directorul adjunct.

„Este adevărat că secţiile de terapie intensivă s-au golit, însă s-au golit așa cum era prevăzut să se întâmple și nu vrem să se umple din nou în toamnă. Toate precauțiile pe care le luăm au ​​scopul de a limita circulația virusului când aceasta se va relua”, a concluzionat Guerra.

„S-a întâmplat să circul cu trenul și mi se pare că distribuirea locurilor pe scaune la bord funcționează bine din punct de vedere al distanței. Italia este gata să vaccineze 100% din populație împotriva gripei, conform recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății”, a mai declarat Guerra.

 

Articolul OMS, avertisment pentru populație: Coronavirusul, la fel ca gripa spaniolă, dispare vara și revine în septembrie și în octombrie apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea