O bărânică a vrut să-și arunce icoana ponosită de pe peretele din bucătărie. Să cadă din picioare când a aflat ce era tabloul, de fapt

O bătrânică de 90 de ani a făcut o curățenie generală în locuință și plănuia să-și arunce icoana ponosită pe care o ținuse o viață întreagă pe peretele din bucătărie. Nu știa, însă, ce comoară e de fapt tabloul.

Vechea icoană, care a stat agățată pe un perete în bucătărie, era pe punctul de a fi aruncată la gunoi. Noroc că bătrânica s-a răzgândit pe ultima sută de metri. Nu de alta, dar tabloul s-a dovedit a fi o capodoperă din secolul al XIII-lea.

Femeia credea că este o icoană veche din Rusia, dar de fapt era vorba despre tabloul intitulat Hristos batjocorit, care îi aparține maestrului florentin pre-renascentist Cimabue. Capodopera a fost descoperită de către Philomène Wolf, o licitatoare din nordul Franței. Aceasta a bănuit că este un obiect de valoare, examinându-l undeva la 400.000 de euro. Potrivit The Guardian, valoarea acesteia se ridică însă până la 24 de milioane de dolari plus taxe.

Icoana, o capodoperă din anul 1280

Capodopera din anul 1280 măsoară puțin peste 25cm pe 20cm și este pictat pe un fundal de frunze de aur, pe un panou din lemn de plop. Icoana a fost cumpărată la licitație de soții miliardari, originari din Chile, Álvaro Saieh Bendeck și Ana Guzmán Ahnfelt. Ei și-au dorit-o în colecția privată, însă nu s-au putut bucura de tablou, deoarece Guvernul francez a refuzat să le acorde o licență de export.

Bătrâna în vârstă de aproximativ 90 de ani, care se mutase într-un centru de îngrijire, nu a putut să se bucure însă de câștig. Femeia a murit la două zile după licitație. Acum, tabloul a fost declarat comoară națională, iar muzeul Louvre încearcă să strângă fonduri pentru a o achiziționa. Reprezentanții muzeului au la dispoziție 30 de luni pentru a face rost de banii necesari.

SURSA FOTO: Social Media

Articolul O bărânică a vrut să-și arunce icoana ponosită de pe peretele din bucătărie. Să cadă din picioare când a aflat ce era tabloul, de fapt apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Alina Nistor

error: Continutul este protejat!