Meteo 8 – 15 martie. Vremea se răcește în România. Care sunt zonele vizate

Meteo 8 – 15 martie. Vremea se schimbă radical, după ce săptămâna aceasta au fost temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor din țară. Acum însă, vremea se răcește, ploile revenind în țară.

Mâine, 8 martie, de Ziua Femeii, vremea se va răci în majoritatea regiunilor din țară. Potrivit stirimeteo.com, ”În ţară vremea se va răci, dar valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată, iar în regiunile sudice și sud-estice mai ridicate decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări și local va ploua, ziua în vestul, sud-vestul, nordul și centrul teritoriului, iar noaptea cu precădere în jumătatea de sud-est.

Trecător în estul Transilvaniei și în zona submontană a Moldovei vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile, cu precădere la altitudini mari. Izolat cantitățile de precipitații vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade, iar cele minime între -1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral”.

De luni, însă, vremea devine din nou instabilă, temperaturile ajungând până la 3 grade Celsius spre noapte. Maximele vor fi între 13-18 grade Celsius la amiază, iar pe alocuri vor exista precipitații la începutul săptămânii și spre sfârșit.

Meteo România. Un ciclon traversează Europa. Ce spun meteorologii

”La nivelul ţării avem două anotimpuri într-o singură zi. La altitudini mici avem primăvara, ploi, vijelii, fulgere, tunete, grindină. Sunt temperaturi tipice sezonului cald, fenomenele fiind prognozate în vest, centru, nord. În schimb, la altitudini avem ninsori şi viscol. Acest episod cu aceste precipitaţii are legătură cu furtuna din Marea Britanie. În următoarele zile vor mai fi cicloane care ne vor influenţa, cele din Marea Britanie vor aduce precipitaţii în nord, vest si centru. Aerul va continua să fie foarte cald, iar temperaturile foarte ridicate.

Vom beneficia de zile foarte schimbătoare, dar în general cu vreme instabilă cu temperaturi extraordinar de ridicate, 22 de grade Celsius în Lunca Dunării, 21 în Bucureşti. Sunt temperaturi specifice pentru luna mai. În noaptea de marţi spre miercuri vor fi între 1 – 10 grade Celsius, chiar şi peste cel al maximelor normale acestei perioade”, a explicat la Digi24 meteorologul Simona Căpşună, scrie Adevărul.

Articolul Meteo 8 – 15 martie. Vremea se răcește în România. Care sunt zonele vizate apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea