Gabriela Firea, declarații despre testarea oamenilor din Capitală. Care sunt procedurile pe care autoritățile le-au stabilit

Gabriela Firea a făcut primele declarații, după ce Ministrul Sănătății a anunțat că se va demara un proiect de testare a tuturor locuitorilor din București. Primarul General al Capitalei a explicat cum se vor desfășura lucrurile și cine sunt primii oameni vizați.

Primii bucureșteni care vor fi testați vor fi cadrele medicale, oamenii care sunt foarte importanți în această prioadă de criză. Apoi se pare că vor fi testate persoanele cu vârste de peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Gabriela Firea, despre testarea bucureștenilor

Primarul General al Capitalei a anunțat că, în urma discuțiilor cu Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, s-a stabilit procedura de testare. Vor fi trimise 12 mașini, în care se va afla și câte un medic epidemiolog, și se vor deplasa practic direct la ușile oamenilor ce urmează să fie supuși acestui test.

„Dorim să ni se transmită într-un timp foarte scurt care sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu adresa acestora, exact unde locuiesc aceste persoane. Cele 12 mașini, care vor avea și un medic epidemiolog, vor merge ținit, în primul rând, la persoanele de peste 65 de ani și la persoanele cu afecțiuni cronice. Sunt peste 483.000 de persoane peste 65 de ani în București. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei achiziționează teste și kit-uri. Sunt convinsă că vom avea și susținerea DSP”, a explicat Gabriela Firea, la Antena 3.

Articolul Gabriela Firea, declarații despre testarea oamenilor din Capitală. Care sunt procedurile pe care autoritățile le-au stabilit apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Hermina Hagianu