EXCLUSIV | Bogdan Ioan, Michael Jackson de la Vocea României, a cucerit scenele internaționale : „Urc pe scenă, cânt piesa, urale în sală și vin…”

Bogdan Ioan este cunoscut publicului datorită prestației de top din cadrul concursului de talente Vocea României și câștigătorul ediției din 2018.

Artistul a cucerit publicul instant cu vocea sa incredibilă, iar prima sa apariție în concurs, cover-ul piesei Earth Song de la Michael Jackson, a cumulat peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent. Prestația sa a intrat în topul global The Voice Top 10 Acts, iar tânărul i-a impresionat pe cei patru jurați, Smiley, Andra, Irina Rimes și Tudor Chirilă cu momentul său. Artistul a lansat de atunci o serie de piese precum Friday Mood, If I sau Trezește-mă, iar recent un nou single, Numele tău, cu care este hotărât să cucerească inimile ascultătorilor.

De pe scena Vocea României, Bogdan Ioan a ajuns pe celebra scenă Coca Cola Arena din Dubai, unde au cântat numeroși artiști de talie mondială. Artistul a avut recent un concert în fața publicului international, un public numeros, de peste 2500 de oameni.

Bogdan Ioan, Michael Jackson de la Vocea României, a cucerit scenele internaționale

Cine te-a sprijinit necondiționat în împlinirea visului de a deveni artist?

Sincer să fiu, nu m-am gândit că voi ajunge artist, mai ales cântăreț, nici măcar când am început să cânt, pe când aveam 17-18 ani, dar uite că până la urmă tot ce am realizat în viață și tot ce am învățat m-a adus în punctul de a face parte din lumea artiștilor. A fost pură pasiune, totul datorându-se lui Michael Jackson. Foarte multă lume m-a încurajat să fac ceva în domeniul muzical încă din facultate când mergeam foarte des la karaoke, văzând probabil ceva potențial în mine, însă un mare sprijin l-am avut din partea părinților. Indiferent ce am făcut în viață, că a fost vorba de sport, școală sau orice altceva, au făcut tot posibilul ca eu să dau cel mai bun randament și ca să fiu și mai exact, fără ei aș fi renunțat la muzică după perioada pandemiei. Eram pregătit să mă întorc la arhitectură pentru că nu mai erau evenimente și atunci părinții mei au sugerat să facem un plan și să iau în considerare că sunt niște oameni care cred în mine.

Care au fost greutățile pe care le-ai întâmpinat la început de drum?

Începutul de drum în lumea aceasta a muzicii a fost unul confuz. Părea că sunt într-o ușoară ascensiune, însă pandemia a stricat tot. Pe de altă parte, mai ales în perioada imediată după Vocea României, lucrurile nu s-au mișcat cum aș fi crezut și aici am avut de învățat pe pielea mea. Eram un arhitect care s-a decis să facă muzică, și nu știam mai nimic despre industria muzicală. Mi-au trebuit cam 3 ani să învăț exact cum funcționează lumea asta, iar acum, ca artist independent, sunt pregătit și știu exact ce am de făcut.

Bogdan Ioan: „Urc pe scenă, cânt piesa, urale în sală și vin…”

Ce sfaturi ai pentru tinerii artiști care sunt la început de drum?

Da, am un sfat foarte bun și important, cred eu. Să nu renunți în momentele grele, indiferent câte greutăți apar și chiar și atunci când totul pare că merge împotriva ta. Dacă eșți hotărât să faci ceva anume, pune pasiune, muncește cât poți tu de mult și vei fi răsplătit. Majoritatea oamenilor te vor judeca uneori, îți vor tăia aripile, însă tu trebuie să rămâi focusat pe ceea ce ti-ai propus. Există multe răutăți și e posibil să te afecteze uneori, dar la finalul zilei contează doar ce ai realizat tu și ce ai făcut în acea zi pentru a fi mai aproape de visul tău.

Ce lecții consideri că mai ai de învățat ca artist?

Mereu voi avea de învățat câte ceva, fie că e vorba de a-mi gestiona mai bine timpul, fie că este vorba de a progresa pe partea tehnică sau emoțională. Cred că ar trebui să învăț să am mai mult curaj uneori. Multă vreme am avut probleme cu inițiativa, să nu cumva să deranjez pe cineva, dar cred că este o greșeală. Atâta timp cât nu jignești și nu încurci pe cineva, trebuie să faci orice ca să fii mai aproape de visul tău. Nimeni nu se va zbate mai mult decât tine.

Cum îți împarți viața personală și cea profesională? Ai un program strict când vine vorba de muzică sau se întrepătrunde cu viața personală?

Acesta cred că este lucrul cel mai greu, să poți să te împărți între cele două. Încerc să fiu aproape și de familie, însă de multe ori pot apărea anumite oportunități pe plan profesional și chiar mi s-a întâmplat să amân unele planuri cu familia. Trebuie să faci și sacrificii dacă vrei să reușești într-un domeniu, mai ales în cel muzical, dar cel mai important, cred eu, este ca familia să te înțeleagă și să fie lângă ține pentru că până la urmă toți tragem la aceeași căruță. Nu pot spune că am un program strict neapărat. Oricând se poate schimbă programul, iar eu trebuie să mă adaptez, dar încerc să am totuși un program de care să mă țin în mare parte a timpului. De obicei în weekend încerc să fac un program pentru săptămâna următoare, dar de foarte multe ori se schimbă lucruri și trebuie să le gestionez din mers. Este un mediu dinamic și trebuie să mă adaptez direct.

Sunt un tip normal și nu am o viață extravagantă

Cum arată viața ta dincolo de muzică? Ce alte pasiuni mai ai?

Sunt un tip normal și nu am o viață extravagantă. Îmi place să îmi găsesc liniștea în lucruri simple, printre prieteni, în familie. Pe lângă muzică, de care pot spune că este tot o pasiune, am foarte multe altele. Îmi place sportul, în general să-l practic, dar și să privesc la TV fenomenul fotbalistic, chiar aș putea spune că sunt microbist. Urmăresc toate meciurile și de la noi și din alte țări, bineînțeles, când îmi permite timpul, iar dacă nu am timp să văd un meci, tot mă mai uit la rezultat când prind 5 minute libere. Și dacă am deschis acest subiect aș vrea să felicit și eu echipa Farul Constanța condusă de Gică Hagi -fiind și eu constănțean – care a câștigat campionatul de curând, realizând o performanță uriașă, demonstrând tuturor că dacă există pasiune și multă muncă, la un moment dat vei reuși – apropo de ceea ce spuneam mai devreme, legat de greutăți.

Recent te-ai întors din Dubai, unde ai cântat în fața a mii de oameni. Cum ai ajuns sa cânți în fața unui public internațional?

Da, a fost o experiență unică să cânt în fața a 2500 de oameni, pe Coca Cola Arena din Dubai. Cum am ajuns să cânt aici? Chiar este o poveste interesantă pentru că s-a întâmplat totul într-un timp foarte scurt. Miercuri dimineață primesc un mesaj pe instagram de la un băiat pe nume Alex Cocindau în care îmi spunea că duminică urmează să aibă loc un eveniment prin care anunță deschiderea unei școli de IT, o școală a viitorului, „Teach Me Code” în Dubai și că a dat peste audiția mea de la Vocea României și și-ar dori să particip la acel eveniment, cu piesa respectivă. Sincer, în primă fază am crezut că este o glumă pentru că suna prea bine pentru a fi adevărat și chiar aveam de gând să vorbesc cu agentul meu să se intereseze un pic dacă este pe bune sau nu, dar până să sun eu, am fost sunat eu de agent care deja vorbise cu el. Zis și făcut, am luat avionul și am ajuns direct la proba de sunet, iar a două zi am avut parte de unul dintre cele mai frumoase momente din viață mea de artist, cântând în față a 2500 de oameni din toate colțurile lumii și fiind aplaudat la scenă deschisă.

A fost ceva unic pentru mine

Spune-ne, cum a fost experiența?

A fost ceva unic pentru mine, mai ales să am avut posibilitatea să cânt pe grandioasa scenă Coca Cola Arena, o scenă unde au cântat Maroon 5 și mulți alți artiști de talie internațională. M-am simțit cu adevărat artist, mai ales că oamenii au reacționat pozitiv la momentul meu și au simțit emoția pe care am vrut să o transmit. Și pentru că nimic nu este întâmplător, am avut parte și de un bonus neanunțat și anume să fiu invitat la Virgin Radio Dubai, care transmite în Australia și în tot Orientul Mijlociu. Și aici există o poveste super interesantă. Înainte să urc pe scenă, m-am retras într-un colțișor în backstage să îmi încălzesc vocea și să repet piesa pe care urma să o cânt – Earth Song a lui Michael Jackson. La un moment dat aud că trec niște persoane pe lângă mine, nebăgând de seama cine sunt aceste persoane sau ce fac ele, eu fiind concentrat pe piesă. Ajung lângă scenă, mai sunt 15 minute până să intru, mă pregătesc de moment și deodată mă trezesc cu două persoane în fața mea, chiar prezentatorii acelui eveniment. „Ai o voce extraordinară!” spun ei la unison. Vizibil măgulit de vorbele lor și de rapiditatea cu care s-a întâmplat totul, le mulțumesc și îi întreb de unde știu cum cânt, ca ei să îmi răspundă că au trecut pe lângă mine când repetam și au crezut prima dată că cineva pusese piesă originală și că este Michael cel care cânta. Le mulțumesc încă o dată, urc pe scenă, cânt piesa, urale în sala și vin din nou la mine cei doi prezentatori. Știi?! Noi avem o emisiune la Virgin Radio Dubai și ne-am bucura dacă ai putea veni să cânți piesa aceasta și să mai stăm de vorbă. Foarte încântat de propunere, ajung la radio, cânt, toată lumea impresionată, inclusiv ascultătorii, care trimiteau mesaje, unii dintre ei chiar întrând și în direct spunând că au crezut că Michael este în viață. Cei doi prezentatori, Priti Malik și Kris Fade (acesta fiind și parte din cast-ul celebrului reality show Dubai Bling de pe Netflix), au fost atât de încântați încât au dat pe post și un fragment din următoarea mea piesă, „Do It Like Jackson”, pe care urmează să o lansez în iunie. A fost ceva de neuitat și cum nu cred în coincidențe, am așa o impresie că se va mai lega ceva frumos după această experiență din Dubai.

Ce ți-a plăcut în Dubai? Ai avut timp să vizitezi ceva?

Din păcate nu am avut timp să vizitez tot ce aș fi vrut să văd, dar am avut ocazia, totuși, să văd anumite piese arhitecturale celebre, cum ar fi cea mai înalta clădire din lume, Burj Khalifa, fiind acompaniată de celebrele spectacole cu fântâni. Am vizitat, de asemenea, turnul Burj Al Arab și aici a fost chiar ceva aparte pentru că în liceu, când mă pregăteam pentru examenul de admitere la Facultatea de Arhitectură, una dintre probe era să desenezi niște schițe cu clădiri din diferite perioade, iar această clădire o puteam schița și dacă mă trezeai din somn noaptea. Am fost impresionat de ceea ce s-a putut construi în 75 de ani într-un deșert și mai ales de complexitatea clădirilor, multe dintre ele studiindu-le și la facultate. Ce m-a mai impresionat a fost capacitatea de muncă și seriozitatea celor care lucrează acolo. Fiecare își face treaba cu maximă seriozitate indiferent ce meserie are și de asta cred că au și reușit să creeze această infrastructură. Am fost mirat de asemenea să observ că mai ales în partea nouă a Dubaiului, nu prea există trotuare, fiind dependent practic de mășină sau de transportul în comun. Mâncarea, de asemenea, genială! Am mâncat cei mai buni ficăței de pui, cu rodie, ceva de nedescris. Chiar am căutat rețeta pe net, să văd dacă îmi iese și mie. Cu siguranță mă voi întoarce să mai explorez.

Este despre iubirea pătimașă

Ai lansat piesa „Numele tău” recent. Spune-ne mai multe despre noul single.

„Numele tău”, care a fost compusă de Magic Juice și scrisă de Andi Bănică, este o piesă cu un subiect care se aplică oricui. Este despre iubirea pătimașă pe care am simțit-o cu toții (sper). Am avut toți dragostea aceea tânără de la care nu ne puteam lua gândul și din cauza căreia nu ne puteam concentra la a face nimic… probabil de aceea este și piesa cea mai apreciată de până acum, pentru că lumea s-a regăsit… este sinceră, la fel ca dragostea puerilă.

Ce planuri ai pe plan personal? Plănuiești vreun concediu cu familia pentru vara aceasta? Uite, dacă tot ai fost în Dubai dar cu treabă, ți-ar plăcea să revii în vacanță?

Încă nu știm unde vom pleca, dar am vrea să mai plecăm într-o vacanță prin august și cam atât pentru anul acesta pentru că mi-am propus să muncesc mult pentru proiectul meu muzical. Simt că anul acesta se vor întâmplă multe lucruri bune în sensul asta. În Dubai cu siguranță aș vrea să mă întorc, dar în vacanță, să am timp să vizitez tot ce este de văzut, alături de familie, bineînțeles. Îmi doresc foarte mult să văd Muzeul Viitorului. Am înțeles că este la fel de spectaculos și înăuntru pe cât este și în exterior. Nu pot să zic că îmi place clima, fiind foarte cald și cu o umiditate ridicată, însă chiar și așa, merită să vizitezi Dubaiul pentru ce oferă atât vizual, cât și din punct de vedere gastronomic.

Articolul EXCLUSIV | Bogdan Ioan, Michael Jackson de la Vocea României, a cucerit scenele internaționale : „Urc pe scenă, cânt piesa, urale în sală și vin…” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Camelia

error: Continutul este protejat!