Dan Negru prevestește Apocalipsa în televiziune! ”Unii vor accepta roluri îndoielnice doar ca să-și plătească ratele”

Dan Negru, unul dintre cei mai iubiți și calificați oameni de televiziune din România privește cu scepticism viitorul celor din bresla lui și consideră că cei care vor trece cu bine peste această criză economică provocată de pandemie vor fi nevoiți să facă multe compromisuri. 

Reporter: Dan, cum ești acum, pe timp de Coronavirus?

Răbdător. E tot ce poți face în perioada asta. Eu cred că e bună puțină smerenie pentru că uitasem cuvântul asta, noi toți. Poate ne-om reaminti acu’ că suntem niște fire de praf, nimic mai mult.

Ce părere ai de toată nebunia asta, ți s-au anulat emisiuni, proiecte etc? Te-au lăsat nervii?

Da, mi s-a amânat în România NexT Star dar am reușit să înregistrez pentru Republica Moldova aproape tot sezonul de „Roata Norocului” care se difuzează zilele astea. Probabil că televizunea clasică, aia pe care o știm noi, va avea un recul uriaș după criză, așa cum nu s-a mai întâmplat vreodată. Vine vara, publicul de tv oricum scade, Campionatul European de Fotbal din vara ar fi adus public pe televizoare dar amânarea lui e un șoc puternic și pentru televiuni. Sunt bussinesuri înlănțuite. Nu vin vremuri ușoare pentru televiziunea clasică și probabil va fi un domeniu puternic afectat atât în lume cât și la noi.

Oricum streamingurile, Netflixul, on line au lovit-o în anii ăștia, acu’ a mai venit și criza peste televiziune.
Nu va fi ușor. Dar nu va dispărea. Nici radioul n-a dispărut. Doar că nu va mai avea influența pe care a avut-o cândva. Vor fi bani mai puțin pentru formate mari, grandioase, vedetele își vor reduce din pretenții, vor apărea compromisuri în rândul vedetelor din cauza creditelor pe care le au, unii vor accepta roluri îndoielnice doar ca să-și plătească ratele, se va schimba și lumea televiziunii.

Petreci mai mult timp cu familia? Le-ai explicat copiilor tăi ce se întâmplă acum și ce vremuri trăim?

Nu petrec mai mult timp cu familia doar pentru că a venit un virus peste noi, am stat mereu cu ai mei și când nu existau viruși. Cel mai greu e să le explic copiilor incertitudinea școlii. Pentru că nimeni nu are un răspuns concret, dacă vor repeta anul sau nu. E întrebarea pe care mi-o pun zilnic și nu știu ce să le răspund. Dar atâta vreme cât suntem împreuna, e bine. În anii care vin tot ce va conta va fi bunătatea. Asta va face diferența in generația lor. Nu limbile pe care le cunosc, cursurile pe care le-au făcut, diplomele pe care le-au luat. Va fi o inflație de așa ceva. Diferența o vor face oamenii buni.

Te simți amenințat în vreun fel din punctul de vedere al businessurilor pe care le ai? Cum ai procedat ca patron? Ce crezi că se va întâmpla în România, ai vreo teorie legată de această perioadă nefericită?

E mult spus că am bussinesuri. Și cele care sunt au dimensiuni mici și asta e un lucru bun. Am fugit întodeauna de rate la bănci sau îndatoriri inutile pentru că am crezut mereu că dezvoltarea cu orice preț e teoria celulei canceroase. În anii care vor veni omul bogat va fi cel care nu are datorii.

Ajungem ca Italia? Când crezi că se va termina și ce o să fie după?

Nu cunosc detalii medicale deși soția mea e medic. Nu știu cât e conspirație și cât e realitate, nu știu dacă criza asta a fost construită cu bună știință sau cineva doar a speculat-o. Sunt prea multe teorii. Chiar și asta e o teorie, să lansezi cât mai multe povești care să te dezorienteze. Știu doar că sunt dezorientat ca toți ceilalți. Și că dacă vom trece peste criza medicală, cea economică de după va fi incomparabil mai dramatică. Dar sunt optimist. Am o familie liniștită. E tot ce contează și îți dai seama de asta în vremuri grele.

Articolul Dan Negru prevestește Apocalipsa în televiziune! ”Unii vor accepta roluri îndoielnice doar ca să-și plătească ratele” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Maria