China ”baricadează” peste 500.000 de oameni din cauza coronavirusului! “Situaţia epidemică din Capitală este gravă”

Chiar la finele săptămânii trecute, reprezentanții din China au luat decizia de a băga 500.000 de oameni în izolare, din cauza coronavirusului.

Astfel că, persoanele care locuiesc în proximitatea Capitalei Beijing, oraș afectat de pandemia de coronavirus, stau acum în izolare, arată stirileprotv.ro. Inițial, specialiștii din China au reușit în mare parte să controeze răspândirea virusului, dar recent au apărut 300 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele două săptămâni.

Acum, oamenii se tem de al doilea val de infectare cu noul coronavirus. Primăria din Beijing a și lansat o campanie de testare în masă a persoanelor, a luat decizia de a închide școlile și le-a spus oamenilor să nu părăsească orașul. De asemenea, mii de oameni au fost plasați în izolare la domiciliu.

”Situația epidemică din Capitală este gravă” – 500.000 de persoane, în izolare la domiciliu

Totodată, izolarea cantonului Anxin, care e la 60 km sud de Beijing, în provincipa Hebei, oamenii legii au anunțat că trebuie ca oamenii să se izoleze. Ministerul Sănătăţii din China a raportat duminică 14 cazuri noi de infectare la Beijing în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 311 cazuri ce au fost confirmate după debutul acestei recrudescenţe a epidemiei. Cele mai multe persoane infectate au fost identificate în Xinfadi, o piață de comerț angro din sud. Piața aprovizionează mai multe supermarketuri și restaurante din Beijing cu produse proaspete.

“Situaţia epidemică din capitală este gravă şi complexă”, a subliniat Xu Hejian, un purtător de cuvânt al municipalităţii din Beijing.

De asemenea, în prezent au loc anchete epidemiologice și se încearcă depistarea cazurilor de infectare, după ce foarte multe persoane au intrat în piața-focar din China. Nu se trece cu vederea nici faptul că angajații care au intrat în contact cu celelate firme la care au livrat trebuie să fie anchetați.

La nivel mondial, au fost raportate peste 10 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 500.000 au decedat, iar peste 5.500.000 de persoane s-au vindecat și au fost externate acasă.

Captură foto: worldometers.info/coronavirus/

Articolul China ”baricadează” peste 500.000 de oameni din cauza coronavirusului! “Situaţia epidemică din Capitală este gravă” apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea