Cel mai bun pret vata bazaltica si nu numai, la un click distanta!

Fiecare detaliu este extrem de important in momentul in care este realizata o constructie, in special daca ne gandim la ridicarea propriei locuinte. Cu totii ne dorim sa avem o locuinta calda si primitoare din toate punctele de vedere, insa, asa cum bine stiti, in cele mai multe cazuri, detaliile pot face diferenta.

Unul dintre cele mai importante aspecte ce obligatoriu trebuie luate in calcul pentru a va putea bucura de tot confortul posibil, este reprezentat de termoizolatie, termen din ce in ce mai intalnit fie ca este vorba despre constructii realizate de la zero, ori daca este pusa problema unei renovari sau reabilitari termice.

Principalele beneficii ale izolatiei

O izolatie termica de calitate si executata ca la carte, elimina chiar si cu 50% sau mai mult pierderile de caldura normale, ce sunt inregistrate in comparatie cu cele ale unui imobil care nu beneficiaza de nici un fel de izolatie. Tocmai de aceea, putem deduce faptul ca si costurile in ceea ce priveste incalzirea unei case, vor fi injumatatite.

Izolatia unei locuinte se realizeaza din materiale termoizolante precum polistirenul expandat ori extrudat, vata minerala bazaltica ori din sticla si asa mai departe, fiind aplicata atat in cazul peretilor, cat si pentru acoperis sau peste planseul de beton.

Pe langa faptul ca o izolatie de calitate va ajuta extrem de mult in ceea ce priveste confortul termic precum si scaderea facturilor pentru incalzire, exista beneficii foarte importante si in ceea ce priveste formarea igrasiei si cresterea umiditatii a aerului din interior, izolatia avand si rolul de a mentine aceste lucruri sub control. Evident ca nu trebuie sa uitam nici de o aerisire periodica a spatiilor, aceasta fiind esentiala.

De asemenea, pe langa toate acestea avantaje, izolatia termica este importanta si pentru sezonul canicular, moment in care temperatura interioara se va pastra ceva mai rece, in comparatie cu aerul foarte cald resimtit in exteriorul locuintei.

Disponibilitate si intrebuintari

Indiferent ca sunteti in cautarea celor mai bune oferte pentru polistiren expandat sau extrudat, cel mai bun pret vata bazaltica si asa mai departe, exista o multime de firme si companii care se ocupa cu comercializarea acestori tipuri de produse, varietatea produselor fiind una extrem de larga iar calitatea lor fiind una foarte buna.

Izolatia este realizata atat la exterior cat si la interior, atat in cazul peretilor cat si in cazul podelei si acoperisului. In mod cert, pentru o eficienta maritasi garantata, este necesar ca izolatia sa fie prezenta atat in pereti, cat si in podea si acoperis.

Cele mai folosite tipuri de izolatie termica sunt reprezentate de polistirenul expandat sau extrudat, de vata minerala bazaltica, celuloza, pluta, paie sau stuf, spuma din rasina, tencuiala termoizolanta, placi termoizolante cu vacuum, aerogel, plus multe altele. Toate acestea sunt si trebuie alese in functie de suprafata care necesita aplicata izolatia, precum si in functie de conductibilitate, rezistenta termica, proprietati ecologice si chiar pret.

Dintre toate tipurile de izolatii vata minerala bazaltica este extrem de apreciata din toate punctele de vedere. Acest tip de izolatie este disponibil sub forma de placi de diverse dimensiuni, grosimi si densitati, iar dupa cum ii sugereaza si denumirea, vata minerala „bazaltica”, are in compozitie bazaltul care este o roca vulcanica amestecata cu cocs si calcar, deci este un produs natural, care inainte de a fii comercializata, este incalzit si topit pana la temperaturi de 1500 de grade, fiind necesar un intreg procedeu.

Vata minerala bazaltica este deci fabricata din materiale naturale si foarte durabile in timp, are proprietati excelente in ceea ce priveste retinerea caldurii si captarea aerului, are o rezistenta deosebita la foc precum si la apa, dispune de proprietati foarte bune si ca material izolant fonic si are de asemenea o rezistenta sporita si la compresiune.

Ca si utilizarea, vata minerala bazaltica este excelenta pentru peretii exteriori, acoperisuri de tip terasa, pereti de compartimentare, pardoseli, fatade ventilate, plafoane false sau mansarde. Practic, cu ajutorul unui simplu material precum este aceasta vata minerala bazaltica, este posibila realizarea izolatiei pentru intreaga locuinta, indiferent tipul si dimensiunea acesteia.

Acestea fiind spuse, izolatia casei reprezinta fara doar si poate, un confort termic sporit in intreaga locuinta, precum si o bariera foarte eficienta in lupta impotriva zgomotului din exterior, cat si impotriva umiditatii. De asemenea, o izolatie executata corect, ca la carte, va asigura intr-o masura foarte importanta, eliminarea pierderilor de energie, ceea ce se rezuma si la facturi mai mici atat pentru incalzirea cat si pentru racirea casei. O astfel de investitie intr-o izolatie de calitate, este fara nici un fel de urma de indoiala, una de durata, efectele pe termen lung fiind foarte avantajoase.

Pentru ca efectele izolatiei termice pentru orice tip de imobil sa se simta intr-un mod pozitiv, este nevoie de un proiect bine pus la punct, complet și complex, care sa cuprinda toate zonele care pot inregistra pierderi termice mai mici sau mai mari, astfel incat sa se poata asigura o izolatie cat mai buna. O izolatie a unui imobil va putea reda toate avantajele atata timp cat sunt implicate fundatia, pereții exteriori si interiori, podul sau mansarda, daca este necesar, inclusiv acoperisul.

In ziua de astazi, apelarea la cele mai bune variante de izolare termica fie pentru interior fie pentru exterior trebuie sa fie o operatiune obligatorie indiferent de proiect. Datorita evolutiei tehnologiei, materialele folosite pentru izolatii au evoluat extrem de mult si acestea, efectele lor benefice fiind din ce in ce mai bine simtite, preturile fiind de asemea foarte avantajoase.

Articolul Cel mai bun pret vata bazaltica si nu numai, la un click distanta! apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Loredana