Câți lei costă un pahar de vin fiert în Târgul de Crăciun din Craiova. Prețurile s-au majorat!

S-a deschis Târgul de Crăciun din Craiova! În weekend, locuitorii au dat năvală ca să se bucure mai repede de atmosfera sărbătorilor și să se delecteze cu un pahar de vin fiert. Prețurile, însă, sunt mai mari decât în anul precedent.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile vineri, 17 noiembrie 2023, și se va închide pe data de 2 ianuarie 2024. Se desfășoară în patru zone diferite ale municipiului: Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul, iar tema evenimentului este Crăiasa Zăpezii. Târgul de Crăciun din Craiova poate fi vizitat în fiecare zi, în intervalul orar 12:00 – 22:00.

În Craiova a fost montată și cea mai mare roată din România, de 40 de metri înălțime, cu 200 de mii de leduri și o capacitate de 140 de persoane. Așa că românii au dat fuga pot să se bucure de atmosfera de poveste, să guste din preparatele lor preferate și să se relaxeze savurând un pahar de vin fiert.

Ei bine, un pahar de vin fiert costă 10 lei. Spre deosebire de cel din Târgul de la Sibiu, care costă 15 lei. De asemenea, un pahar de punci (suc de miere fiert cu scorțișoară) cu alcool costă 20 de lei.

Bucațele tradiționale sunt nelipsite de la Târgul de Crăciun. Astfel că, cele mai scumpe sunt sarmalele! Pentru două sarmale, românii sunt nevoiți să scoată din buzunar 35 de lei. În schimb, gulașul cu fasole e 30 de lei, iar o porție de fasole e 15 lei.

Când se deschide Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din Bucureşti se deschide joi, 30 noiembrie 2023. Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toate zonele ţării, creatori autentici şi producători locali, care îşi vor prezenta arta şi tradiţiile deprinse de-a lungul generaţiilor. Vizitatorii vor găsi zilnic inspiraţie pentru cadouri şi cumpărături de sezon, de la globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, la icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale.

Venind în întâmpinarea vizitatorilor de toate vârstele, cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Crăciun Bucureşti va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradiţională publicul poate asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de-a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

SURSA FOTO: Social Media

 

Articolul Câți lei costă un pahar de vin fiert în Târgul de Crăciun din Craiova. Prețurile s-au majorat! apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Alina Nistor

error: Continutul este protejat!