BREAKING NEWS! Ce se întâmplă acum cu bărbatul infectat de coronavirus de la Cluj!

Informație de ultimă oră. Pacientul din Maramureș, diagnosticat cu coronavirus și internat la Cluj, se simte mai rău.

Potrivit România TV, medicii iau în calcul să îl intubeze pe acesta. Conform specialiștilor, coronavirusul are mai multe forme de manifestare, astfel că alți doi bolnavi din România, respectiv pacientul din Gorj și femeia din Timișoara, nu se simt rău.

 În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Pe de altă parte, bărbatul din Gorj, primul care a fost diagnosticat cu coronavirus, nu mai este infectat, potrivit unui test preliminar. El va fi testat din nou în zilele următoare și, dacă și al doilea test va ieși negativ, va fi externat.

Când devine letală infecția cu coronavirus. Ce spune un cunoscut medic

Când devine letală infecția cu coronavirus. Directorul Institutului Matei Balș din Capitală, Adrian Streinu Cercel, a enumerat într-o emisiune de televiziune, care sunt acele persoane cu risc letal în cazul infecției cu corornavirusul.

„Sunt unele persoane care fac forme severe şi se încadrează în acel procent de 20% care fac forme manifeste clinic, dintre care 10% – 20% sunt forme uşoare, încă vreo 30% – 40% sunt forme medii spre severe şi abia 1% – 3% sunt forme severe cu potenţial letal”, a spus Streinu-Cercel.

„Persoanele care fumează şi au bronhopleumonie cronică obstructivă sunt persoane la risc pentru că mecanismele lor de apărare sunt făcute varză. O ţigară fumată paralizează tractul muco-civial, cel care trebuie să cureţe plămânul, pentru 20 de minute. Ce credeţi că va face virusul ăla când va ajunge într-un astfel de plămân? Se duce, intră în celule şi de acolo se multiplică şi generează o boală.

O altă afecţiune care poate transforma corornavirusul într-unul letal este ciroza hapatică. Ficatul este industria noastră care pune la îndemâna organismului absolut totul. Afecţiunile renale sunt deosebit de importante. Bolile cardiovasculare iar sunt la risc. În momentul în care pacientul face febră, în cazul infecţiilor severe, undeva la 39 – 40 de grade, pompa care este inima este pusă în circulaţie şi forţează să răcească organismul prin recircularea sângelui. Dacă ea are nişte coronare îngustate, nu mai poate aduce un aport de sânge suficient să hrănească ţesutul miocardic”, a spus medicul, la Antena 3.

Când devine letală infecția cu coronavirus. INFORMAŢII IMPORTANTE PENTRU ROMÂNI

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE. Linia este destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Linia telefonică TELVERDE nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112. Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

 

Articolul BREAKING NEWS! Ce se întâmplă acum cu bărbatul infectat de coronavirus de la Cluj! apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Elena