Avantajele amenajării grădinii casei tale

Nu trebuie să fii neapărat un pasionat al naturii pentru a recunoaște importanța amenajării spațiului verde sau a grădinii de care dispui odată cu casa pe care o deții. Orice mică porțiune de verdeață este benefică pentru sănătate deoarece asigură în primul rând oxigenul de care avem cu toții nevoie. Și chiar dacă să zicem că nu știi de unde să începi pentru a înfrumuseța grădina ta, ai nevoie doar de o gândire puțin mai creativă pentru a te apuca de treabă și a culege pe urmă roadele. La propriu și la figurat.

De ce este atât de importantă o grădină la casa ta

În afară de motivul evident pentru care este esențial să te ocupi de grădina casei tale, cel de a face să circule dioxidul de carbon și oxigenul necesar pentru trai, mai există și alte motive la fel de bune.

O grădină îngrijită adaugă valoare și estetică proprietății pe care o deții. Plantele, florile cățărătoare și chiar suculentele și arbuștii reprezintă viața. Nu numai că înfrumusețează și dau culoare casei, ci mai și împrospătează spațiul pe care îl deții și împrejurimile. Nu numai tu te vei bucura de arome și nuanțe, ci și vecinii tăi sau trecătorii. Mai mult decât atât, pun în evidență și un mobilier grădină necesar.

Știai că anumite plante și flori pot aduce cu sine energii pozitive? De exemplu Planta Banilor(Pilea Peperomioides), Crinul Păcii(Spathiphyllum) sau Bambusul Norocos(Dracaena Sanderiana) atrag și răspândesc stări de bine. Iar îngrijitul plantelor este chiar relaxant.

De asemenea, un alt avantaj al deținerii unei grădini de plante și flori pe proprietatea ta este reprezentat de reducerea costurilor traiului. Verdețurile, legumele, arbuștii cu fructe și pomii fructiferi dar și grădinițele de flori pot fi folosite pentru casa și bucătăria ta. Cu unele decorezi camerele, împrospătezi aerul și înveselești încăperile. Cu altele gătești și aromatizezi mâncărurile preferate sau faci conserve pentru mai târziu.

O grădină verde bine îngrijită, înțesată de flori și plante, ajută la crearea unui spațiu de relaxare minunat

Poți planta flori agățătoare și atârna ghivece cu flori colorate de pergolele din grădină sau de foișor. Tot acestea ajută la obținerea unui fundal romantic pentru cine intime.

Pe lângă un ansamblu de calitate de masă și scaune grădină vei reuși să te simți acasă ca în cadrul unui restaurant cu panoramă sau ca pe o terasă cu o priveliște fabuloasă. Vei putea chiar decora pentru a organiza aniversări sau zile speciale în propria grădină pe viitor.

O grădină frumoasă și bine întreținută, chiar dacă nu imensă ca spațiu, va adăuga valoare clădirii în cazul în care te decizi la un moment dat să vinzi. Dacă te vei hotărî cândva să te muți, spațiul verde este foarte apreciat de cumpărători când vine vorba de o casă. Așadar vei investi în propriul bine și pentru viitor, nu numai pentru perioada efectivă de trai acolo.

Așa cum bine observi, o grădină la casa ta este un adevărat dar care nu mai contenește a-ți oferi beneficii.

Articolul Avantajele amenajării grădinii casei tale apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Maria