Alte două localități sunt băgate în carantină! Zonele din România în care masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise

Autoritățile au anunțat că încă două localități sunt băgate în carantină, după ce cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut.

Până în acest moment, localitățile Bălilești și Dârmănești au fost băgate în carantină, după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut. În acest moment, în localitatea Bălilești sunt 20 de cazuri confirmate, iar în Bărmănești există 12 cazuri de infectare cu noul coronavirus, arată Mediafax.

”Este vorba de localităţile Bălileşti şi Dârmăneşti, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depăşit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastică şi pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID. Nu se iese, nu se intră decât în baza unor motive prevăzute în hotărârea CJSU Argeş. Noi facem o evaluare a tuturor localităţilor, avem în supraveghere şi alte localităţi. Dacă indicatorii privind numărul de cazuri vor fi depăşiţi, săptămâna viitoare vom veni, probabil, cu decizii de carantinare şi a altor localităţi”, a spus prefectul.

Cine poate ieși și intra în localitățile mai sus menționate

Potrivit Digi24, în aceste localități este permisă intrarea și ieșirea pentru:

– transportul de marfă indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare, desfăşurării activităţilor economice, în localităţile carantinate, precum şi aprovizionării populaţiei,

– persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţii publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, justiţie, servicilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examenul de admitere la facultate, se mai precizează în Hotărârea nr 27 din 31.07.2020.

De asemenea, satele Seleuș și Moroda ( comuna Seleuș, județul Arad), satele Gurahonț și Bonțești (comuna Gurahonț, județul Arad) au intrat și ele în carantină. Satul Cartojani (Giurgiu), iese din carantină.

În ce județe masca de protecție a devenit obligatorie și în spațiile deschise

Județele unde masca de protecție a devenit obligatorie, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut: Satu-Mare, Arad, Iași, Gorj, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Giurgiu, Teleorman, Călărași și Constanța.

Articolul Alte două localități sunt băgate în carantină! Zonele din România în care masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea