Alertă! O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată cu noul coronavirus

Este alertă la Ministerul Sănătății, după ce o angajată a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, la testul RT-PCR.

Potrivit stirilekanald, 12 persoane care au intrat în contact cu angajata de la Ministerul Sănătății au intrat în izolare la domiciliu. Anunțul a fost făcut luni seara, iar astăzi se realizează dezinfecția spațiilor unde angajata de la Ministerul Sănătății își desfășura activitatea, dar și colegii săi. De asemenea, angajata de la Ministerul Sănătății se află acum internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

”În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

”Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spatiilor şi birourilor din MS şi se vor lua masuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală. Precizăm că, angajata MS este internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Ieri au fost înregistrate 779 de cazuri noi pe teritoriul României, în 24 de ore

Bilanț coronavirus România. 779 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din doar 6.607 teste prelucrate, iar alte 29 de decese au fost raportate. 7.763 de persoane sunt internate, dintre care 476 pacienți se află la Terapie Intensivă.

Până ieri, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până ieri, 2729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Articolul Alertă! O angajată a Ministerului Sănătăţii a fost depistată cu noul coronavirus apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Voicu Andreea