10 gustări sănătoase care nu îți vor aduce kilograme în plus!

Lupta cu kilogramele în plus reprezintă deseori un motiv de stres pentru majoritatea persoanelor. Noi vă propunem câteva variante ceva mai sănătoase cu care să înlocuiți faimoasa ciocolată, nelipsitele alune sau chipsuri, care au destul de multe calorii.

Cu cât stai mai mult acasă, cu atât ai pofte din ce în ce mai multe. Iar drumurile către bucătărie parcă și ele au devenit mai dese și… mai pofticioase. Ce putem face să nu creștem în greutate, atunci când lucrăm de acasă și mai este și iarnă pe deasupra? Ei bine, în primul rând, este foarte util să ne facem un program foarte bine organizat în care corpul nostru să se adapteze la un anumit orar de mese. Experții ne recomandă și ne-au indicat de multe ori că mâncatul la ore fixe are beneficii foarte mari, care ajută în lupta cu kilogramele în plus.

Mai mult, dacă stăm mai mult acasă în perioada această friguroasă, cel mai probabil o mare parte din timp o petrecem în fața unui ecran. Fie că este vorba despre un computer sau laptop unde trebuie să lucrăm, fie că este vorba despre un ecran de televizor unde urmărim serialele noastre preferate, nevoia de a “ronțăi” ceva e ademenitoare. Dacă nu ne-o putem potoli – și nici nu trebuie uneori – există anumite opțiuni ceva mai sărace în calorii și mai ușor de digerat pentru corpul nostru. Spre exemplu, dacă te-ai așezat frumos pe canapea să începi un maraton de filme și ai dezvoltat obiceiul de la savura chipsuri de cartofi din comerț, înlocuiește-i cu chipsuri din cartofi dulci sau la cuptor. Nu conțin atât de multe grăsimi sau carbohidrați nesănătoși. O altă variantă ar fi chipsurile din soia sau cei din morcovi, pe care îi poți prepara chiar tu, doar punând niște feliuțe tăiate într-o tavă la cuptor.

Dacă totuși ești pe grabă și vrei să cumperi ceva de la supermarket, alege popcorn-ul – care de altfel merge de minune la un film bun. Popcorn-ul este o gustare sănătoasă: conține fibre ș antioxidanți care ajută în procesul de digestie. Mai mult, ține și nivelul de zahăr din sânge sub control. Și chiar dacă mănânci un bol, cu siguranță are mai puține calorii decât dacă ai mânca o prăjitură de ciocolată.

În al doilea rând, dacă îți petreci mult timp în fața calculatorului jucând diverse jocuri, ai grijă ce fel de gustare savurezi. Spre exemplu, dacă îți plac jocurile ce implică calcule matematice, cum ar fi blackjack-ul sau domino, nucile ar trebui să fie nelipsite de pe biroul tău. Sunt o sursă foarte mare de antioxidanți, omega 3, omega 6 și acizi grași nesaturați. O cantitate potrivită de omega 3 și 6 ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă, nu degeaba se spune că nucile sunt “hrana creierului”. Ai grijă totuși să nu savurezi prea multe, sunt destul de bogate în calorii. 100g au în jur de 560 de calorii.

Negreșit, fructele își au locul lor în lista noastră. Sunt gustoase, sănătoase și aduc multiple beneficii sănătății tale. Chiar dacă mulți fug de banane și struguri pentru că sunt mai dulci și au mai multe calorii, noi tot vi le recomandăm. Sunt de preferat două banane medii, care au în jur de 200 de calorii, decât biscuiți cu ciocolată sau alte dulciuri.

Dacă îți plac lucrurile sărate, alege mai bine niște biscuiți de tip crackers din cereale integrale. Sunt și gustoși și nu conțin foarte multe calorii. Cei făcuți în casă sunt și mai hipocalorici.

Iaurtul este o altă opțiune de preferat și, dacă este și grecesc și simplu, cu atât mai bine. Mai există și varianta de a “ronțăi” legume crude, cum sunt morcovii sau țelina, dar poate nu toată lumea o preferă.

Pofte avem cu toții și măsura este cheia unei siluete normale și sănătoase. Dacă poftești la ceva anume, este bine să îți satisfaci dorința atunci. Altfel, există riscul de a se transforma într-o frustrare, iar mai târziu să mănânci mai mult decât e necesar.

 

Articolul 10 gustări sănătoase care nu îți vor aduce kilograme în plus! apare prima dată în Ciao.ro.

Sursa:

Beauty & Style, Parenting, Life, Rețete & Diete, Entertainment, News

Ciao.rohttps://ciao.ro/feed/
Author: Maria